streda 9. februára 2022

Stále si vyberáte PZP len podľa ceny ?

Aj keď toto poistenie prioritne odškodňuje škody, ktoré ste spôsobili Vy, je nepríjemné ostať z nepojazdným vozidlom a zháňať odťahovú službu. 

Vo väčšine produktov Povinného zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu je aj v základnom poistení predplatený príchod asistenčnej služby a prípadný odťah zväčša do najbližšieho servisu schopného spojazdniť Vaše auto. 

V základných podmienkach asistencie  je  buď uvedený limit vzdialenosti odťahu, alebo finančná výška predplateného balíka služieb.  Je však treba pripomenúť že asistencia si účtuje km od odchodu zo svojej základne k Vám, takže finančný limit cca 50-70€ ľahko prekročí, ak ste havaroval mimo bydliska, pred Vaším požadovaným cieľovým miestom.
 
Ak jazdíte nielen v svojom okrese, ale pracovne, či za rekreáciou aj mimo svojho regiónu je dobré zamerať sa na  podmienky asistenčných služieb v poistení.  
Hlavne ak jazdíte aj za hranice Slovenska, Vás bude zaujímať že existujú produkty kde je možné vybrať si vyšší modul asistenčných služieb. Ten Vám zabezpečí nielen vyššie plnenie pri spôsobenej škode , ale aj právne poradenstvo v zahraničí a zaplatí prípadný odťah Vášho nepojazdného auta, resp. jeho repatriáciu až na Slovensko a to nielen pri havárii, ale aj pri poruche. 

Určite je nepríjemné  ostať niekde s nepojazdným vozidlom a poteší ak Vám asistencia po telefóne pomôže nielen s odťahom Vášho vozidla, ale aj Vám nájde a zaplatí ubytovanie počas opravy Vášho auta, prípadne zabezpečí Vám zaplatí cestu do cieľového miesta, alebo zaplatí náhradné vozidlo a to nielen pri havárii, ale aj pri poruche Vášho vozidla.

Preto ak jazdíte často aj do zahraničia je vhodné zvážiť svoje priority a  ponuku produktov a  nad výberom povinného zmluvného poistenia porozmýšľať, určite stojí za to  ak Vám Vaše poistenie pomôže v nepríjemných a stresujúcich situáciách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára